A koronavírus teljesen átalakította mindennapjainkat, számos irodai dolgozónak szűnt meg az ingázás lehetősége. Ez egyet jelent azzal, hogy a legtöbb irodaház már régóta várja vissza az embereket, mióta üressé váltak. A kérdés, hogy vajon ugyanezek a trendek, vagyis, hogy sokan otthonról dolgoznak, megmaradnak-e később (a járvány lezárultával) az irodák kialakítása során?

Igen nagy változás volt az emberek életében, amikor egyik pillanatról a másikra, át kellett helyezni irodájukat az otthonukba. A home office megmutatta, hogy képesek vagyunk otthonról is hatékonyan dolgozni és még tovább gyorsította az online eszközök fejlődését. A kérdés, hogy amikor visszatérünk az irodába vajon minden ugyanúgy fog kinézni?

Generálkivitelező Budapest

A jelenlegi trendek

A jelenlegi trend a leginkább a nyitott, minél inkább a kommunikációt megkönnyítő terek kialakítása. Számos ilyen átalakítást végzett a mi csapatunk is. Arról már eltérnek a vélemények, hogy ez jó-e vagy sem, ki szereti és ki nem. Azonban, ha a koronavírus terjedését elősegítő elemeket nézzük, ez minden bizonnyal nem jó megoldás.

Nem lesznek mindenhol falak

Véleményünk szerint egyik pillanatról a másikra nem fognak mindenhol falakat emelni és a korábban jellemző, minden területnek külön irodát biztosítani. Azonban az elmúlt időszakban lévő iroda felújítás, átalakítás projektjeink során már azt tapasztaltuk, hogy ha nyitott irodát is képzelnek el a cégek, ott már nagyobb távolságot terveznek az asztalok közé és kevesebb személy kerül be egy helyiségbe.

Ez pedig azt mutatja, hogy bár a koronavírus valószínűleg csak korlátozott ideig lesz velünk, mégis az emberek elkezdtek máshogy gondolkozni és megpróbálnak nagyobb, szellősebb tereket kialakítani, ezzel védve munkavállalóikat.

Bármilyen irodát képzel el, kérje segítségünket és a sok év tapasztalat segítségével kialakítjuk a tökéleteset teret cége számára!

Iroda felújítás és átalakítás