Lépcsőzés közben, az erkélyen állva, esetleg a felső emeletről letekintve… A korlátoknak bizony fontos, mondhatni életmentő szerepe van. Egy hagyományos fából készült korlát esetén azonban fent áll az esélye annak, hogy bár van korlát, az illesztések közötti résen mégis kifér egy gyermek, vagy lezuhan a házi kedvencünk. Az üvegkorlát alkalmazásakor ez a veszély megszűnik. Plusz az üvegkorlát kifejezetten elegáns és modern megjelenést biztosít a lakás minden pontján.

üvegkorlát készítése budapest

Ha fényárban úszó területekere, például egy tetőtéri teraszra gondolunk, célszerű üvegkorlátot választanunk, hiszen amellett, hogy biztonságos, a napfényt is átengedi. Így a korlátok kötelező feladatán túl – vagyis, hogy megvédjen minket a leeséstől – a napozás szerelmeseinek is igencsak kedvez. Mindemellett pedig esztétikailag sem lehet benne kivetni valót találni, hiszen az üvegkorlát maga a stílus, a modern elegancia.

 

Üvegkorlát készítés

 

A (tető) teraszokon túl tökéletes megoldás lehet lépcsők mellé is az üvegkorlátot választani. Biztosan mindenki találkozott már túlzottan kíváncsi házi kedvenccel, aki előszeretettel dugta át a fejét minden kis résen, csak hogy több információhoz juthasson a vacsoráját illetően… Minden szorult helyzettől nem tudjuk előre megmenteni a kisállatokat, de az üvegkorláttal garantálhatjuk, hogy miközben kiskutyánk, kiscicánk vagy kisnyulunk kíváncsian pásztázza a teret, a feje nem fog beragadni a korlátba.

Az üvegkorlátok több variációban is megtalálhatóak: létezik pontmegfogásos, rejtett rögzítésű és oszlopos verzió is. Ezáltal kültéren és beltéren is egyaránt praktikusak és szépek. Ráadásul a takarításuk is egyszerű, hiszen a fa korlátokkal ellentétben, egy üvegkorlát esetén nem kell speciális tisztítószert alkalmazni, hanem az ablakokhoz hasonló módon egyszerűen lehet eltávolítani róla szennyeződéseket.

Az üvegkorlátok nem csak elegánsak és modernek, hanem kiemelten biztonságosak is. Utóbbi előnyét a strapabíró acél kiegészítők pedig tovább növelik.

Üvegkorlátot választani tehát maximálisan nyerő, generálkivitelező céget felkérni az elkészítésére pedig már csak hab a tortán.

 

Generálkivitelező Budapest