INGATLAN ÁLLAPOTFELMÉRÉS: A NULLADIK LÉPÉS A LEGFONTOSABB

Egy ingatlan megvásárlása előtt fontos kikérni egy hozzáértő véleményét, az átlagos vásárló figyelmét ugyanis sok minden elkerülheti, mielőtt belevág ebbe a hatalmas kiadásba. A ház állapotának felmérése a nulladik lépés, bízza ezt szakemberre.

 

Miért fontos a ház állapotfelmérése?

Akármilyen szimpatikus elsőre egy ingatlan, amit meg szeretnénk vásárolni, könnyen előfordulhat, hogy olyan rejtett hibái vannak, amit egy átlagember elsőre nem vesz észre. Ez nem a laikusok hibája, nem érthet mindenki az ingatlanokhoz olyan szinten, hogy észrevegye ezeket a gyakran alig feltűnő apróságokat.

Éppen ezért mindennél fontosabb a vásárlás előtt például egy családi ház állapotfelmérés, amit szakembernek kell elvégeznie. Ő az, aki véleményt tud alkotni az ingatlan állapotáról, aki kiszámolja, körülbelül mekkora költséget jelent a felújítás. Ez alapján pedig a vásárló eldöntheti, mennyit alkudhat az esetleges ajánlattételnél.

Ebben segít Önnek az Iroda-Belső Építész Kft.

Telefon: +3620 492 1210 Email: iroda.homecartel@gmail.com

    

mit nézünk az ingatlan állapotfelmérése során

Miért fontos a ház állapotfelmérése vásárlás előtt?

Akármilyen szimpatikus elsőre egy ingatlan, amit meg szeretnénk vásárolni, könnyen előfordulhat, hogy olyan rejtett hibái vannak, amit egy átlagember elsőre nem vesz észre. Ez nem a laikusok hibája, nem érthet mindenki az ingatlanokhoz olyan szinten, hogy észre vegye ezeket a gyakran alig feltűnő apróságokat.

Éppen ezért mindennél fontosabb a vásárlás előtt például egy családi ház állapotfelmérés, amit szakembernek kell elvégeznie. Ő az, aki véleményt tud alkotni az ingatlan állapotáról, aki kiszámolja, körülbelül mekkora költséget jelent a felújítás. Ez alapján pedig a vásárló eldöntheti, mennyit alkudhat az esetleges ajánlattételnél.

Mire terjed ki az ingatlan állapotfelmérése?

A felmérés több különböző területre terjed ki. Célunk, hogy minden olyan területet áttekintsünk, ami után kiderülhet, hogy a ház kevesebbet ér, mint amennyiért hirdetik.

Tartó- és tetőszerkezet műszaki felmérése: A ház minden pontját végig járva nézzük meg, hogy a szerkezeti elemek, falak megfelelőek-e.

Szigetelés műszaki felmérése: A szigetelés energiahatékonysági, penészedési vagy falvizesedési problémákat is okozhat. Ezekkel a problémákkal később megküzdeni igen költséges, így nagy hangsúlyt fektetünk a felfedezésünkre. Továbbá természetesen tanácsot is adunk miként lenne érdemes javítani.

Gáz, víz csatorna és egyéb gépészeti rendszerek műszaki felmérése: Szabályozhatóság, összhang, megfelelő működés. Mindössze három dolog, amit a profi műszereink segítségével végig nézünk a gépészeti rendszerek ellenőrzése során.

ingatlanok állapotfelmérése

Elektromos rendszerek műszaki felmérése: Erős és gyengeáramú rendszereket egyaránt átnézzük. Ez azért is fontos, mert nem fogunk az első napokban arra eszmélni, hogy nem működik egyszerre a mosógép és a turmixgép. Az elektromos ellátás ellenőrzése során az esetleges hibák és az igények is feltárásra kerülnek.

Burkolatok műszaki felmérése: Hideg és meleg burkolatokat egyaránt megvizsgáljuk, így biztosak lehetünk benne, hogy a lerakott anyagok minőségben megfelelőek. Szükséges cserére is felhívjuk a figyelmét!

Nyílászárók műszaki felmérése: Szintén egy érzékeny pont, hiszen a minőségi nyílászárók költsége jelentős költséget jelenthet a beköltözés után.

Miért előnyös, hogy generálkivitelezővel történik az ingatlan állapotfelmérése vásárlása előtt?

A generálkivitelező cégek kapcsolatrendszere és tapasztalta kimagasló. A felmérést végző szakemberen kívül minden problémára valós megoldásokat tudnak mondani, hiszen óriási tapasztalatuknak köszönhetően ismerik a piaci trendeket, árakat. Ráadásul az Iroda-Belső Építész Kft. által végzett állapotfelmérések után a javításokra igen kedvező ajánlatot is tudunk biztosítani, rövid határidőn belül.

Lakás műszaki állapotfelmérés: Az alku tárgya

Pontos információt kaphat a kiszemelt ingatlan műszaki állapotáról és megelőzheti a felújítás, átépítés során felmerülő extra költségeket, ezzel elkerülhetőek a váratlan kiadások. Az általunk megszerzett információkkal remekül érvelhet az ár alku folyamatában az eladóval szemben.

Állapotfelmérést helyszíni szemrevételezés alapján készítünk. A műszaki vizsgálat célja objektív vélemény alkotása az ingatlan összes strukturális eleméről és rendszeréről, minden hibát és pozitívumot figyelembe véve. Szolgáltatásunk az ingatlan teljes egészére kiterjed, az alaptól a tetőig.

Az általunk végzett felmérés segít reálisan látni az ingatlan értékét, ezáltal sok kellemetlenségtől és felesleges kiadástól kímélheti meg az életét. Kérésére elvégezzük a leendő átépítés vagy felújítás részletes költségvetés alapjául szolgáló jegyzeteket is.

Árképzésünk tartalmazza a kiszállási költséget is.

Nem csak jövendőbeli háztulajdonosoknak tudunk munkánkkal segíteni, hanem olyan befektetőknek is, akik a kiszemelt ingatlantól távolabb élnek, és nem szeretnének addig feleslegesen fáradni, amíg nincsenek tisztában azzal, hogy a kiszemelt ingatlan egyáltalán megfelel-e az elképzeléseiknek.

Ebben segít Önnek az Iroda-Belső Építész Kft.

Telefon: +3620 492 1210 Email: iroda.homecartel@gmail.com

Iroda-Belső Építész Kft.

Vezetőség: Jankovics Norbert, Fodor Krisztina

+3620 492 1210

Székhely: 2724 Újlengyel, Petőfi Sándor utca 48.

Telephely és iroda: 8000 Székesfehérvár, Sereg u. 3. - 5.

    Megismertem az Adatkezelési tájékoztatót, és hozzájárulok, hogy a most megadott személyes adataimat az abban meghatározott céllal és módon használják fel.