BETONFESTÉS: A SZÜRKE FELEJTHETŐ ÁRNYALATA

Valljuk be: a beton csúnya. Tudta, hogy a betonfestés milyen sokat számít a felület állagának megóvásában? Egy alapos kezeléstől nemcsak szebbé válik a felszín, hanem védelmet is kap a külső behatásokkal szemben. Mivel a beton állaga és kinézete festés nélkül folyamatosan romlik, így nem érdemes várni és spórolni ezzel a munkával.

 

Hogyan zajlik nálunk a betonfestés?

A meglévő betonfelületet portalanítjuk, majd rugalmas festékkel, azaz folyékony fóliával tömítjük a repedéseket. A nagyobb foltok, kitörések javítását betonragasztóval javítjuk ki. Ezután mélyalapozzuk egy speciális alapozóval, majd két rétegben festjük. Szerintünk mindenképp érdemes elvégezni a betonfestést, szebbé tisztábbá válik tőle a felszín.

Lényeges szempont, de az még inkább, hogy a felület védelmet kap a külső behatásokkal szemben. Természetesen ez kizárólag akkor valósulhat meg, ha a munkafolyamatokat szakszerűen végzik el, minőségi alapanyagokat használva. Idővel rengeteg hátrány származik abból, ha a beton nincs megfelelő módon védve: beszürkül, elkopik, és nem lesz esztétikus látvány.

 

Miként véd a betonfestés?

A betonfestékek megakadályozzák, hogy a víz és szél által károk keletkezzenek, mivel eltömítik a beton pórusait, a folyadék ezáltal nem képes bejutni, így nem roncsolja a szerkezetet. Lehetőség van akár olyan festékeket vagy betonlakkokat is alkalmazni, amelyek rövid időn belül száradó és szilárduló rétegeket képeznek, valamint ellenállóak bizonyos anyagokkal, például benzinnel, olajjal, sőt még a sóval szemben is.

 

Mivel javítható a beton látványa?

Szögezzük le: a beton nem szép látvány. Ha évekig nem foglalkoznak vele, ha kitéve hagyják az időjárási körülményeknek, akkor még inkább romlik az esztétikája. Mivel lehet szebbé tenni? A beton szürkesége javítható még kőlazúrral, ami szintén képez egy védőbevonatot, de akár be is színezhető. Legyen szó betonjárdáról vagy garázsfeljáróról, esetleg garázspadlóról, a betonfestés által garantáltan harmonikusabbá válik az otthona.

 

A BETONFESTÉS LÉPÉSEI

  • A felület portalanítása és olajfoltok megszüntetése, előkezelése: Az olajfoltok, zsírfoltok eltüntetése a legnehezebb és legfontosabb munkaművelet, ha ez nem történik meg, a betonfestés után is foltos marad a felület. Számunkra ismertek azok a technológiai folyamatok, melyek segítségéveel ez nem jelent akadályt.
  • A felületek előkezelése általában mélyalapozóval, vagy az anyag hígított változatával történik.
  • Betonfestés esetén ügyelni kell a végleges festékréteg során a száradásra, a felületnek egységesen kell megszáradnia.
  • Ha a felületen rések vagy repedések találhatók, javítását „varrással”, rugalmas tömítővel vagy hálóval és flexibilis ragasztóval kell végezni.
  • A festést mi szórással vagy hengerrel végezzük el.

 

Ha Önnek is számít a rendezett környezet, ha nem szeretné évekig a fokozatosan elkopó betonfelületet szemlélni, akkor a betonfestés nélkülözhetetlen. Ebben számíthat generálkivitelező csapatunkra.

További szakmai kérdés esetén keressen minket:

Telefon: +3620 492 1210 Email: iroda.homecartel@gmail.com

 

Betonfestés a gyakorlatban: