TAPÉTÁZÁS: A KREATÍV FELÜLET

A tapétázás remek lehetőség arra, hogy otthona, irodája, üzlete megújuljon, stílusos, látványos külsőt kapjon. Csak a kreativitás szab határt annak, hogy mi kerüljön fel a falra, na és persze a szakértelem.

 

KINEK VALÓ A TAPÉTÁZÁS?

A tapéta végtelen számú színben és mintában kapható, és természetesen különféle minőségben is. Csak a fantázia és persze a pénztárca szab határt annak, milyen típust választunk. Cégünk pontosan, gyorsan és prémium minőségben vállal tapétázási munkákat, amelynek során az alapanyag kiválasztásában is segítséget nyújtunk.

Magyarországon sokáig szinte minden otthont tapétáztak, jó ideje viszont szinte alig választják ezt a megoldást. Éppen ezért kevés kivitelező maradt, aki valóban magas minőségben, szépen bánik ezzel az anyaggal. Cégünk azonban ilyen, mivel egy profi generálkivitelezőnek nem jelent akadályt a tapétázás.

 

HOGYAN DOLGOZUNK?

A legjobb eredmény sima, egyenletes felszínen érhető el, amin a tapétaragasztó erősen meg tud kötni. Mit kell ehhez tenni? Tapétázás előtt felületkaparással kezdünk, a laza vakolatot eltávolítjuk a falról. Mélyalapozást követően a felületet kijavítjuk gipsszel, majd a teljes falat átgletteljük. A külső és belső sarkokat élzáró profillal készítjük el. A tapétázásnál nézni kell a nyílászárók, bútorzat, falsarkok falfelületen lévő ki- és beugró részeit, és azt is, hogyan változnak a szintek a leszabás során. A tapétázott felületet sávosan osztjuk ki, mintás felületnél a tapéta szabására külön gondot fordítunk. A munka során nem szabad huzatot csinálni, nehogy a visszapenderedett tapéta széle kiszáradjon. Ellenben munka végeztével érdemes kiszellőztetni, elősegítve ezzel is a kiszáradást. A tapétázáskor sok segédeszköz szükséges a pontos és szép munka elvégzéséhez.

 

Az eszközök:

  • lézeres szintező
  • tapétázókefe
  • tapéta simító lapát
  • kés, olló
  • vonalzó vagy léc
  • létra

 

Tapétaragasztó: mit érdemes tudni róla?

A tapétaragasztó kiválasztása a tapéta típusától függően változhat.  Ezt egyenletes, vékony rétegben kell felvinni, mert ha sok anyag kerül a tapéta alá, akkor átázhat, elszakadhat. Célszerű mindig annyit előkenni, amennyit biztonsággal fel tudunk helyezni a falra. Vigyázni kell, hogy felhelyezés során ne keletkezzenek buborékok, hólyagok, és az anyag ne nyúljon meg. Ezek elkerülése érdekében tapétasimítót kell használni. Ha új falról van szó, akkor hagyjuk teljesen kiszáradni, lekezeljük alapozóval, ezt követően visszük fel a ragasztót. A ragasztást megelőzi a repedések, sérülések kijavítása, az egyenetlen felületek simára csiszolása.

 

További szakmai kérdés esetén keressen minket:

Telefon: +3620 492 1210 Email: iroda.homecartel@gmail.com