GIPSZKARTONSZERELÉS: GYORSABB, EGYSZERŰBB, TISZTÁBB

Meggyőződésünk, hogy a gipszkartonozás az egyik legjobb dolog, ami a fallal történhet a vakolás helyett. Könnyebben kezelhető, jobban festhető és nem utolsó sorban gyorsabban lehet vele dolgozni.

 

VAKOLÁS VS. GIPSZKARTONSZERELÉS

Lássuk be: a vakolás rengeteg kosszal, törmelékkel jár, míg a gipszkartonra ez közel sem jellemző. Előnyei közé tartozik, hogy jóval rövidebb idő alatt, lényegesen gyorsabb tempóban festhető át, könnyen tapétázható. Ennek oka, hogy gyorsabban szárad, mint a vakolat. Használatával időt és energiát lehet spórolni, illetve szépérzéket fejleszteni, hiszen jóval könnyebb vele dolgozni, mint a vakolattal.

Mint minden felújítós feladat, a gipszkartonos munka házilag is kivitelezhető, de a végeredmény és a tartósság tekintetében célszerűbb szakemberekre bízni. Számtalan olyan mozzanata van ennek a munkának is, amely gondos odafigyelést, pontos kivitelezést, és nagy tapasztalatot követel.

Az egyik ilyen mozzanat a gipszkartonragasztás, ami valódi precizitást követel attól, aki a munkát végzi. A másik sarkalatos pont, hogy a falhoz rögzítés során tökéletes pontossággal kell vágni a lapokat. Ehhez célszerű állványt, vagy munkaasztalt használni. A fugák megfelelő kezelése sem elkerülhető gipszkartonszerelés során, de sokan felejtik el a repedésáthidaló szalag használatát is. Mi nem tartozunk közéjük, törekszünk a magas színvonalú kivitelezésre ennél a munkafolyamatnál is.

 

Gipszkarton válaszfal és álmennyezet

A gipszkartonból készült válaszfalak nem véletlenül népszerűek, ezzel a megoldással nagy összegeket spórolhat meg a tulajdonos, mivel árban téglából készült válaszfalak töredékéből megvalósíthatóak. Ugyanakkor a válaszfalkészítés során is ugyanolyan körültekintően kell eljárni, mint az oldalfalak vagy a mennyezet esetében, ráadásul itt még jobban ügyelni kell arra, hogy az elemek biztonságosan álljanak.

Az álmennyezet-szerelésre ez még inkább igaz, hiszen ezek a lapok jellemzően 10 kilogramm feletti súllyal rendelkeznek négyzetméterenként. Egy nem megfelelően rögzített karton könnyedén leeshet, ami igen komoly veszélyforrást jelent. A gipszkartonszerelés árak tekintetében előkelő helyre sorolható a felújítási munkák során. Elsősorban a burkolni kívánt felület méreteitől, a lapok vastagságától és minőségétől, illetve a munkaidő hosszától függenek. Az viszont tény, hogy aki profikra bízza a munkát, annak jobban megéri, mint vakolásért, esetleg téglából készült válaszfalért fizetni.

MITŐL FÜGG A GIPSZKARTONSZERELÉS ÁRA?

 • A helyiség méretétől,
 • a felhasznált alapanyagok minőségétől,
 • álmennyezet kialakításától,
 • elektromos vezetékek helyétől,
 • hőszigeteléstől, hangszigeteléstől,
 • tűzbiztonsági kritériumnak való megfeleléstől,
 • nyílászáró elhelyezésétől,
 • kültéri vagy beltéri,
 • magasabb hőmérséklettől vagy páratartalomtól,
 • a munkavégzés helyétől,
 • kell-e anyagot mozgatni vagy azt a tulajdonos biztosítja,
 • a gipszkartonrendszer nagyságától.

 

További szakmai kérdés esetén keressen minket:

Telefon: +3620 492 1210 Email: iroda.homecartel@gmail.com