A vinyl padlóburkolatok nem véletlen kezdenek elterjedni egyre inkább Magyarországon is. Hihetetlen ellenállóképességének köszönhetően sokan választják padlóburkolatnak. Cikkünkből jobban megismerheted a Vinyl padlóburkolatot és tulajdonságait.

Teljeskörű lakásfelújítás során szinte biztos, hogy felmerül benned a kérdés, hogy milyen típusú padlólapot érdemes letenni. Ezen keresés során a vinyl padlólappal szinte biztos fogsz találni. Cikkünk segítségével igyekszünk rávilágítani, hogy mikor lehet jó választás számodra és mikor nem.

Milyen anyag a vinyl padlóburkolat?

A vinyl padlólap tulajdonképpen egy műanyag padlólap, azonban a PVC-hez képest egy sokkal erősebb és ellenálóbb kivitel.

Kettő fő típust különböztetünk meg:

Ragasztott vinyl padlóburkolat: Öntapadós megoldás

Illesztett vinyl padlóburkolat: Hasonlóan a laminált padlóhoz, egymáshoz tudjuk legozni a darabokat.

Ápolni egy álom

A vinyl padlóburkolat nem igényelnek különösebb nagy ápolást, hagyományos felmosással (langyos víz, tisztítószer) tisztíthatóak. Lehetőség van a vinyl padlólapokat felújítani, erre specializált anyaggal tudjuk szinte újjá varázsolni az anyagot.

A bútorok által okozott karcoktól ezt az anyagot is óvni érdemes.

Hova a legjobb választás a vinyl padló?

A vinyl padlónak érdemes kihasználni hihetetlen ellenállóságát. Otthonunk nappalijába, intézmények magas forgalmú helyeire kiváló választ lehet. Vízállóságának köszönhetően viszont akár vizes területre, így fürdőszobába is tehetjük.

Egyénileg is lerakhatom?

Akár igen, azonban érdemes szakemberre bízni, mert a vinyl padló, akkor lesz szép, ha lerakva is igényesen kerül. Megfelelő szakértelem és eszközök hiányában pedig belefuthatunk kellemetlen meglepetésekbe.