Alábbi cikkünkben jobban megismerheted a zsalukő tulajdonságait, méreteit és fajtáit. Javasoljuk, hogy pörgesd végig alaposan a cikket, ha építkezésbe vágnál, ugyanis sok hasznos információt nyújtunk majd számodra a zsalukőről.

Cikkünk tartalma:

  • Mi az a zsalukő
  • A zsalukő leggyakoribb felhasználási területei
  • A zsalukő fajtái, méretei

 

A zsalukő egy csodálatos találmány, amelyet széles körben használnak ma is építkezéseken. Ez az alapanyag azonban az otthoni építkezők körében is népszerű, nem csak például a generálkivitelezőknél. Ennek egyszerű az oka: gyors és könnyű kezelés, na meg persze a széles körű felhasználhatósága teszi igazán népszerűvé a zsalukövet.

Mi az a zsalukő?

A zsalukő tulajdonképpen egy üreges betonelem. Segítségükkel tudunk stabil és biztonságos támfalakat kialakítani, hiszen a közéjük öntött betonnal egy nagyon stabil elemet kapunk. Amin sokan meglepődnek, hogy önmagában nem egy erős anyagról beszélünk viszonylag könnyen széttörhető, nem kell hozzá egy ipari fúrógép. Ettől viszont ne ijedjünk meg: bár valóban könnyen törhető, de a zsalukő ezáltal csak még egyszerűbb felhasználást biztosít és ha betont öntünk bele elképesztő stabil végeredményt kapunk.

Milyen fajtái léteznek a zsalukőnek?

A zsalukőnek három fő típusa van: a központi rész, a sarokelemek és a végelemek. Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy egy stabil végeredményt kapjunk. Minden vásárlás során ezek vegyesen vannak a csomagban, így nem kell külön figyelmet fordítanunk rá.

A zsalukő minősége

A zsalukövek minősége egyetlen dologtól függ: milyen kavicsból készült. Hiszen ez a termék kavicsoknak köszönhetően áll elő és a legjobb minőségű termékek minőségi kavicsokból készülnek. Természetesen még kerülnek hozzá egyéb alapanyagok is, de a végtermék és az ár ezeknek a minőségétől függ.

Zsalukő méretek

Milyen méretei vannak a zsaluköveknek? A választ már mondjuk is:

  • a 15-ös méretű zsalukő;
  • a 20-as méretű zsalukő;
  • a 25-ös méretű zsalukő;
  • a 30-as méretű zsalukő;
  • és a 40-es méretű zsalukő

A méretek itt a szélességre értendőek. Az, hogy számunkra melyik méretű zsalukő lesz a megfelelő legfőképp a felhasználási területtől függ.

Apropó, ha már a felhasználási területről beszélünk:

Milyen felhasználási területei vannak a zsalukőnek?

A zsalukövet számos különböző területen használják.

Pinceszint: A pinceszintek kialakításakor az egyik legnépszerűbb elem a zsalukő. Igazán stabil alapokat adhatunk pincénknek vele.

Épületek lábazatai: Szintén a zsalukövek stabilitását kihasználva az épületek lábazatai ezeknek a termékeknek köszönhetően stabil.

Lépcsők: A lépcsők építése sokkal könnyebbé vált a zsaluköveknek köszönhetően.

Könnyű a zsalukő használata?

Összességében azt mondhatjuk, hogy igen, a zsalukövek rendkívül jó felhasználhatóságot biztosítanak viszonylag egyszerűen. Azonban a megfelelő szakmai tudásra itt is szükség van, hiszen meglepetések mindig érhetnek, illetve egy-egy elem megépítése nem csak abból áll, hogy a zsaluköveket egymásra pakoljuk.

Amennyiben segítségre van szükséged vedd fel bátran a kapcsolatot ezzel budapesti generálkivitelezővel!