A wc csésze telepítésének folyamatát több lépésben végezhetjük el. Első lépésként fontos a megfelelő wc csésze kiválasztása. Nem érdemes a legolcsóbbat választani, ugyanakkor a legdrágábbra sem mindig van szükség. Miután megszereztük a kiválasztott wc csészét, szükségünk lesz kiegészítőkre, mint például tipli, rögzítő csavar, ültető gumi, gumitömítés és esetenként sziloplaszt.

 

Alsó vagy hátsó kifolyású WC csésze?

A WC csésze elhelyezése szempontjából fontos tényező, hogy alsó vagy hátsó kifolyású változattal rendelkezik-e. Általában ez már egy előre meghatározott paraméter, amelyet csak korlátozottan tudunk befolyásolni. Kivételt képezhetnek a vadonatúj, frissen épült lakások vagy házak, ahol mi magunk dönthettük el a WC csésze kifolyójának pozícióját. Ugyancsak szóba jöhet saját döntéshozatal egy komolyabb átalakítás után, amikor lehetőségünk van beavatkozni a WC csésze elrendezésébe. A legtöbb esetben azonban alkalmazkodnunk kell a már meglévő körülményekhez. Bár ez elsőre aggasztónak tűnhet, valójában nincs kiemelkedő jelentősége a WC csésze kifolyójának elrendezésének ezen típusában. Az egyetlen fontos megfontolás az, hogy a kiválasztott WC csésze stílusa vagy esztétikája megfeleljen az adott kifolyás típusának. Például lebegő WC csészét nem tudunk egyszerűen beilleszteni egy alsó kifolyású WC csészének kialakított helyre.

WC csésze rögzítési módok

WC csésze rögzítése szilikonnal

A WC kagyló rögzítése számos különböző módon megoldható, és most részletesebben megvizsgáljuk a szilikonos rögzítés folyamatát.

Először is, a WC csészét megfelelő helyre kell elhelyeznünk, és illesztenünk kell a lefolyócsőhöz, amelyre már előzőleg felszereltük a vízszigetelő ültető gumit. Ezt követően bekötjük a vízelvezető csöveket.

A WC csésze helyének kijelölése után alaposan portalanítsuk a területet, eltávolítva mindenféle szennyeződést. A porszerű és zsíros, csúszós anyagok nehezíthetik a szilikon megfelelő tapadását, így fontos a tiszta felület előkészítése.

A megfelelő minőségű és penészmentes szilikon használata kulcsfontosságú. A szaküzletekben kapható szaniter szilikonok erre a célra ideálisak. Ha lehetséges, válasszunk színtelen szilikont, hogy elkerüljük az esetleges színeltérést a WC kagylóval vagy a burkolattal.

A szilikont csak az illesztésekre kell felvinni, és ne kenjük be vele a WC csésze alját. A kinyomópisztoly használata segít a precíz felvitelben, minimalizálva a hibalehetőségeket és a felesleges maszatolást. Az anyagot egyenletesen vigyük fel.

Végül, a felvitel után nedves kézzel vagy megfelelő eszközzel húzzuk körbe a szilikont egyetlen mozdulattal. Ez segít eltávolítani a felesleges ragasztót, minimalizálva a maszatolás lehetőségét.

Ezután hagyjuk száradni a WC-t, és ezzel befejeztük a rögzítés folyamatát.

 

Hátsó kifolyású WC kagyló rögzítése

Az, hogy a WC álló vagy fali változatban kerül kialakításra, a fal szerkezetétől függ. A vízvezeték-rendszer pedig meghatározza, hogy a WC-nek hátsó vagy alsó kifolyása legyen. Bár az alacsony áramlású WC-k logikailag hatékonyabbak a gravitáció törvénye alapján, néha előfordulhat, hogy a ház infrastruktúrája miatt csak a hátsó kifolyású WC alkalmazható. Annak érdekében, hogy megtudja, melyik típus lenne ideális az Ön otthonába, bátran keressen minket a részletekért.

Szivárog a WC csésze – Egyből cserélni kell?

 

Amennyiben tapasztalja, hogy WC csészéje szivárog, fontos rövid távú megoldások helyett szakember segítségét kérnie. Bár sokan igyekeznek házilagos módszerekkel megszüntetni a problémát, ezek gyakran csak ideiglenes megoldást nyújtanak, és a hosszú távú probléma elkerülése érdekében nem ajánlott velük kísérletezni.

Ha ilyen gondja akad, legjobb, ha szakértőink segítségét kéri. Tapasztalatunknak köszönhetően hatékonyan kezeljük az ilyen típusú problémákat. Előfordulhat, hogy a szivárgás hátterében az elöregedett csésze áll, és ilyen esetekben szükség lehet a csereére. Azonban minden esetben részletesen tájékoztatjuk Önt a lehetséges megoldásokról, és azonnali segítséget nyújtunk a helyszínen. Ne késlekedjen, ha ilyen problémával szembesül, és bízza szakembereinkre a megoldást.

 

Gyakran ismételt kérdések a WC csésze rögzítésére vonatkozóan

Hogyan válasszam ki a megfelelő WC csészét?

A megfelelő WC csésze kiválasztása fontos lépés. Ne csak az árat nézze, hanem az igényeinek és a fürdőszoba stílusának megfelelő modellt válassza.

Alsó vagy hátsó kifolyású WC csésze?

A kifolyás típusa a helyszíntől függ. A legtöbb esetben az alsó vagy hátsó kifolyású változatot kell választani a már meglévő körülményekhez való alkalmazkodás érdekében.

Hogyan rögzítsem a WC csészét szilikonnal?

Az első lépés a csésze helyes elhelyezése és a lefolyócső illesztése. A megfelelő minőségű szilikon segítségével csak az illesztésekre kell felvinni. A nedves kézzel történő körbeforgatás minimalizálja a felesleges anyagot.

Hogyan rögzítsem a hátsó kifolyású WC csészét?

A WC típusa (álló vagy fali) és a ház infrastruktúrája határozza meg a kifolyás típusát. A hátsó kifolyású WC-kre lehet szükség, ha az infrastruktúra ezt teszi szükségessé.

Szivárog a WC csésze – cserélni kell?

Amennyiben a WC csészéje szivárog, ne kísérletezzen házilagos megoldásokkal. Hívjon szakembert, akik hatékonyan kezelik a problémát, és szükség esetén segítenek a csere folyamatában.

Miért fontos szakember segítségét kérni a szivárgó WC csésze esetén?

A házilagos megoldások gyakran csak átmeneti megoldást nyújtanak. Tapasztalatainknak köszönhetően szakértőink hatékonyan kezelik a szivárgás okait és szükség esetén segítenek a csere folyamatában.

Hasznos linkek:

Teljes körű lakásfelújítás