Otthonunk egyedi kialakítása egy hosszú folyamat, de annál hálásabb. A hangulatot a bútorok biztosítják így nem is érdemes ezen a költségen spórolni, hiszen rossz minőségű bútorok esetén nem lesz meg az „otthon” érzése. A tucat bútorok ezért is nem adhatják meg nekünk azt az érzést, amire szükségünk van.

Új lakásunk vagy házunk megvásárlása után indulhat is a nagy tervezgetés: miként rendezzük azt be. Máris indul mindenki az internet világába, hogy felfedezze a különböző stílusokat, lehetőségeket. Sokszor viszont nem inspirációkat keresünk, hanem konkrét bútorokat, ezzel pedig meg is szűnik az esélyünk az egyedi otthonra.

Generálkivitelező Budapest

Először inspirációt keressünk, ne konkrét bútorokat

Ahhoz, hogy egyedi otthonunk legyen, egyedi bútorokra van szükségünk. Érdemes először tehát színeket, formákat, stílusokat keresni nem pedig konkrét bútorokat. Elindíthatnak minket egy más irányba és nagy valószínűséggel későn jövünk rá, hogy nem ez az irány számunkra az ideális.

asztalos budapest

Érdemes szakember segítségét kérni

Nem kell feltétlen egyedül kitalálnunk, hogy milyen irány lenne nekünk tökéletes, ízlésünk alapján számos lakberendező tud nekünk segíteni. A megépítést pedig érdemes mindig egy profi asztalosra bízni.

Egy asztalos bármilyen bútort meg tud nekünk építeni

A legnagyobb előnye egy asztalossal való együttműködésnek, hogy az összes egyedi igényünket tudja teljesíteni, nem kell megalkudnunk egy nem tökéletes szín vagy kialakítás miatt.
Egy-egy apró vagy eldugott hely profi kihasználásához is tud megfelelő bútort építeni számunkra.

Drágább egy asztalos munkája, mintha kész, már tervezett bútorokat vásárolnék?

Az asztalosok díja igen változó, de általánosságban elmondható, hogy a végösszeg hasonlóra vagy picit drágábbra fog kijönni egy tucat bútor megvásárlásához képest.

A nagyobb költségkeretet viszont egyedi szín- és formatervezés, minőségi összeállítás fogja jellemezni. Mivel a bútorokat hosszú távra, akár több évtizedre vesszük, nem biztos, hogy érdemes lespórolni a különbözetet egy hagyományos bútor kereskedésben kaphatóhoz képest.

Asztalos munkák