Nagyon sok tényező befolyásolja a megfelelő padlóburkolat kiválasztását, a tartósságtól és a költségvetéstől egészen az elhelyezkedésig. Ráadásul ez egy olyan választás, amellyel valószínűleg sokáig kell élned. Mindenképp alaposan gondoljuk át, hogy milyen hosszú távú igényeket kell kiszolgálnia a padlónak

Igazítsd az otthoni padlóburkolatot igényeidhez

 

A helyiségek használatának módja nagymértékben változik attól függően, hogy ki használja őket. Egy nagy gyerekes családnak valószínűleg a lehető legstrapabíróbb padlóra lesz szüksége a konyhájába, míg egy egyedülállónak vagy egy párnak valamivel kevésbé strapabíró. Gondoljuk át, hogy mekkora lesz a forgalom az egyes szobákban, milyen gyakran kell tisztítani a padlót, tartózkodnak-e rajta házi kedvencek, és egyéb tényezők, amelyek befolyásolják a padló megjelenését és élettartamát.

Egy másik szempont az, hogy mennyi ideig tervez az otthonában. Ha a közeljövőben az eladáson gondolkodik, a semleges színek kiválasztása segíthet a viszonteladás ideje alatt.

A legjobb padlótípusok konyhákhoz és fürdőkhöz

A konyhai és fürdőszobai padlóknak ki kell bírniuk a sok használatot, így a legtartósabb és legkönnyebben tisztítható anyagok a legjobbak. Ide tartozik a vinyl, a laminált padló és a csempe.

A csempeburkolat előnyei és hátrányai:

Legyen szó porcelánról vagy kerámiáról a csempe kiváló választás, mert könnyű eltávolítani a konyhai foltokat, a fürdőkádból kifröccsenő vizet és a nagy forgalom miatti koszt. Ráadásul akár a törött részek is viszonylag könnyen cserélhetőek.

A kőburkolat egy másik lehetőség. Keményebb, mint a kerámia vagy a porcelán, de drágább. Számos anyagból készül, mint például márvány és gránit, amelyek mindegyike eltérő karbantartást igényel.

A csempepadló egyik hátránya, hogy eléggé csúszós, ezért valószínűleg nem a legjobb választás, ha pici gyerekek vannak vagy esetleg idős, mozgásában korlátozott személy.

A csempe beszerelését általában egy professzionális padlóburkolóra kell bízni. Ő tud tanácsot adni arról, hogy az általad tervezett csempe a legjobb anyag-e és megmondja, hogy a meglévő aljzat alkalmas-e az új csempe padló alátámasztására.

Teljeskörú lakásfelújítás

A laminált padló előnyei és hátrányai:

Ha szereted a valódi fa megjelenését, de nem szeretnéd azokat a problémákat, amelyeket a fa okozhat a konyhában, akkor a laminált padló kiváló választás lehet. A laminált anyagok nagyon hosszú utat tettek meg az elmúlt néhány évtizedben, és idővel javultak a stílusválasztásban és teljesítményükben.

A laminátum beszerelése is jobb folyamat lett az évek során és kaphatók például négyzetek, csempék, amelyek egyszerűen, ragasztó nélkül egymáshoz kapcsolódnak. Hab alátétet kell telepítenie a laminált padló alá, de ez általában egyszerű feladat.

padlóválasztás

 

A vinyl padló előnyei és hátrányai:

A lamináltpadlóhoz hasonlóan a vinyl is sokat fejlődött az évek során.

A vinyl tartós, és többféle kivitelben kapható, amelyek ellenállnak a foltoknak, és nem kell polírozni. Nincs szükség speciális aljzatra, de a felületnek, amelyre vinillemezt helyezünk, vízszintesnek kell lennie.

Padló a ház többi részében

Sok további lehetőség áll rendelkezésre a hálószobákban, a családi szobákban és a közös nappali helyiségekben. Ide tartozik az egyre népszerűbb fapadló és szőnyeg.

A szőnyeg előnyei és hátrányai:

Ha melegről és kényelemről van szó, a szőnyeget nehéz legyőzni. Nagyszerű családi filmes estéken, amikor mindenki a padlón szeretne elnyúlni, és csendes, hangulatos légkört teremt a hálószobában. Hozzáad némi hangszigetelést is a padlóhoz.

Ha járt már valamelyik nagy szőnyegraktár jellegű üzletben, tudja, hogy a választék elsöprő lehet. Alacsony bolyhos vagy magas, textúrált vagy sima, gyapjú vagy nejlon – akármelyik stíluskombinációt is választod, ne feledd, hogy amit alá tesz, az nagyon fontos a tartósság szempontjából, ezért ne spórolj rajta.

A fapadló előnyei és hátrányai:

Számos oka van annak, hogy a fapadló miért örök kedvenc, mivel a megjelenés a lista tetején áll. Otthonod egyik legszebb felülete lehet.

A negatív oldal, hogy a fapadló nagyon drága lehet. Van azonban több is a pozitív oldalon, a színek és felületek széles választékától a meglepő tartósságig. Élettartama során többször lecsiszolható és fényezhető, könnyen tisztán tartható és viszonylag foltálló.

A fapadló egy másik olyan anyag, amelyet szakképzett padlóburkolati vállalkozónak kell professzionálisan felszerelnie, aki gondoskodhat arról is, hogy az összehangolt díszítés és formázás olyan jól nézzen ki, mint az új padló.

Szakember segítéségt kérje a padló burkolásához

Ne feledd, a munka akkor lesz igazán szép, ha profi szakember csinálja. Keresd a Home Cartel generálkivitelezőt, akik profi szakemberek együttműködésével segít álmaid megvalósításában.