Tisztásig festésre szántad el magad? Mennyi idő telt el a legutóbbi festés óta? Már senki nem tudja megmondani, igaz? Nem vagy vele egyedül, a magyar háztartások jelentős része csak fél évtizedenként csinál tisztasági festést. Mennyi időnként lenne ideális a tisztásig festés? Milyen praktikák léteznek? Érdemes egyedül neki állni? Ezekre kerestük a választ!

A tisztasági festés segít, hogy otthonunkban komfortosabban érezzük magunkat. Néhány év után a friss festés színe elkezd megkopni, számos folt és piszok jelentkezik rajta. Ami alapvetően teljesen normális, azonban nem muszáj vele együtt élnünk. Nézzük hogyan szabadulhatunk meg a makacs fali foltoktól!

Milyen sűrűn érdemes tisztasági festést csinálni?

Ez nagyban függ életmódunktól. Ha egyedülállóak vagyunk elképzelhető, hogy valóban csak 5-8 évente lesz szükségünk egy tisztasági festésre, de 2-3 gyermek mellett akár már 2-3 év múlva is szükséges lehet. A legjobb időpont a tisztasági festésre az, amikor még nem tapasztalunk nagy elszíneződéseket, sérüléseket a falon.

Minőségi festéket válasszunk

A tisztásig festésnél különösen fontos, hogy minőségi festékkel dolgozzunk, ugyanis a célunk, hogy a különböző elszíneződéseket tökéletesen elfedjük. Ne spóroljunk egy minőségi festéken a szép eredmény érdekében.

tisztasági festés

Szakemberre érdemes bízni a tisztasági festést

A tisztasági festés közel sem úgy néz ki, mint a filmekben. Nagy boldogan neki állunk festeni és 1-2 óra alatt vicces zenei alávágásokkal végzünk is. A tisztasági festés komoly munka, igen nagy kapacitást igényel. Amennyiben nem vettünk ki több nap szabadságot erre a projektre, akkor bízzuk a festést szakemberre vagy generálkivitelezőre.

Vegyük figyelembe az időjárási körülményeket

Bármennyire is csábító lehet a -10 vagy +30 fokban neki állni festeni a siker érdekében érdemes a szoba hőmérsékletét 20-22 fok között tartani.

Mennyibe kerül egy tisztasági festés?

A tisztasági festés ára igen széles skálán mozog, egy 50 négyzetméteres szoba festése kb. 50-80 ezer forintba kerül.