Sokszor találkozunk azzal az esettel, hogy burkoló szakember keresése során nem biztos a megrendelő, hogy milyen típusú szolgáltatásra lenne szüksége. Jelentős a különbség a melegburkoló és a hidegburkoló között, sokszor nem is feltétlen csinálja egy adott szakember mindkét tevékenységet.

Az alábbi cikkben igyekszünk kitérni részletesen, hogy mi a különbség melegburkoló és hidegburkoló szakember között. Mire a cikk végére érsz, remélhetőleg már pontosan tudni fogod, hogy mire van szükséged.

A hidegburkolásról

A hidegburkolás a következő feladatokat, tevékenységeket fedi: csempézés, járólapozás, térkövezés vagy éppen az erkélyeknek a csempézése. Azért hidegburkolás neve, mert a hozzá kapcsolódó anyagok ebbe a kategóriába sorolandóak: csempe, járólap, kövek, gránit, tégla stb.

Mit csinál egy hidegburkoló?

Korábban ez kőműves munkakörbe tartozott, ma már elvált ettől a szakmától, mivel rengeteg új anyag jelent meg, amellyel dolgozni szükséges. Ezért ez a szakma is azokhoz sorolandó, ahol „mindig van mit tanulni”, mert mindig jön egy új lehetőség, egy új gép vagy eljárási mód.
A hidegburkoló tényleges munkája a csempék, járólapok szakszerű letétele.

Mitől lesz profi egy hidegburkoló munkája?

Fontos, hogy feltudjuk ismerni a minőségi munkát. A hidegburkoló akkor végzett jó munkát, ha sima a felület, nincsenek kiemelkedő vagy besüllyedő szakaszok.

Generálkivitelező Budapest

 

melegburkoló és hidegburkoló

A melegburkolásról

A melegburkoló munkájához tartozik a szőnyegpadló, pvc szőnyeg, laminált padló, hajópadló, lambéria stb anyagok szakszerű elhelyezése a felületen. Számos professzionális gép szükséges ahhoz, hogy hibátlan, minőségi munkát kapjunk.

Folyamatosan változó szakma a melegburkolás

Hasonlóan a hidegburkoláshoz ez is egy folyamatosan változó szakma, hiszen mindig lehet találkozni egy új anyaggal, amivel korábban nem dolgoztunk. Így nem csak megfelelő gépállományra, de megfelelő gyakorlatra és rugalmasságra is szükség van.

Hol találok megbízható meleg vagy éppen hidegburkolót?

Ezen szakma emberei tipikusan abba a kategóriába tartoznak, akiket lasszóval kell fogni. A jó szakemberek akár hónapokra előre is be vannak táblázva. Ilyen esetben érdemes legfőképp generálkivitelező segítségét kérni, aki megfelelő mennyiségű erőforrással rendelkezik ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban tudjon szakembert biztosítani.

Megbízható generálkivitelező