Burkolni tervezel? Akkor szinte biztosan találkozni fogsz a gres padlólap fogalmával. Cikkünkből jobban megismerheted mi az a gres padlólap, hogyan érdemes használni, milyen felhasználási területei vannak.

A burkolás különleges eleme a greslap. Hogy miért is? Leginkább azért, mert felhasználási területe rendkívül színes és kialakításának köszönhetően rugalmasan tudjuk felhasználni rendkívül sok területen. A greslap kiváló választás lehet a hagyományos és modern stílust kedvelők számára egyaránt.

Mi az a greslap?

Először is érdemes tisztázni, hogy tulajdonképpen mi is az a greslap. A greslap egy anyagában színezett, teljes keresztmetszetében azonos homogenitású, mázatlan, a természetes kövek hatását tükröző kerámialap.

Előállítása agyag, homok és más természetes anyagok segítségével történik.

A greslap népszerűségének a titka

Amiért talán te is olvasod a cikket az azért van, mert kíváncsi vagy mennyi helyen lehet a greslapokat felhasználni. Nos a jó hírünk, hogy rendkívül széles és felhasználhatóságot biztosít és ezért is szeretik oly sokan. Rendkívül sok színben és formában kapható, anyagának köszönhetően pedig rendkívül jól személyre szabható.

Mennyire fontos a minőség?

A greslapok nem csak színükben tudnak sokfélék lenni, hanem minőségükben is. Azaz rendkívül érdemes átgondolni, hogy milyen minőséget választunk. Természetesen nagyban függ, hogy milyen helyre szánjuk. A legérzékenyebb terület általában a konyha. A greslap padlólap ezen a területen rendkívül nagy igénybevételnek van kitéve, így ide például mindenképp a legjobb minőséget érdemes választani.

Tisztásuk nem egyszerű – de a kinézetük kárpótol

A greslapok tisztítása nem egyszerű, kerámia anyagának köszönhetően a szennyeződések jobban megülnek rajta, emiatt nagyobb kihívás tisztán tartani. Különösen igaz ez a sötétebb árnyalatokra, így érdemes a választáskor ezt is szem előtt tartani.

Hogyan tudom letenni a greslapokat?

A greslapok letétele és felhasználása az átlagosnál picit bonyolultabb köszönhetően érzékeny anyaguknak (akár könnyen megkarcolhatóak). Így érdemes azt szakértőre bízni. Egy generálkivitelező örömmel segít teljeskörű lakásfelújítás keretében a greslapok letételében!