A tavasz első sugaraival mindenkinek ismét villámként csap az elméjébe: a kert! A kertgondozás egy folyamatos munka és jobb esetben télen is foglalkoztunk vele, de ha mégsem, akkor sem kell csüggedni: a tavaszi időszak a legjobb, hogy neki kezdjünk kertünk csinosításának. A következő teendőket mindenképp érdemes elvégezni az új évszak beköszöntével.

Generálkivitelező

A kertgondozás egy véget nem érő munka, szokták mondani. Nem véletlen, valóban mindig van mit csinálni a kerttel: szépíteni, gyomokat írtani vagy csak egy új kiegészítőt venni. Ezek a teendők soha nem fogynak el, de ne felejtsünk el gondolni néhány olyan teendőre így a tavaszi időszakban, amit feltétlen érdemes megcsinálni.

Ültetés

Az egyik legjobb időszak, hogy elültessük a füvet, virágokat vagy egyéb növényeket. Az idő melegszik és a csapadék mennyisége is ekkortájt a legtöbb. Ennek köszönhetően megalapozzuk a növények gyors és egészséges növekedését. Gyorsan menjünk tehát beszerezni új növényeinket és elültetni és máris boldogabban fogunk tekinteni a sok esőre, amire tavasszal lehet számítani.

Tápanyagpótlás

A tápanyagok pótlása szintén rendkívül fontos ebben az időszakban. A tápanyagok minősége, fajtája és mennyisége növényenként eltér, azonban mindegyiknek szüksége lesz támogatásunkra. Így tehát igyekezzünk megadni számukra mindent, aminek köszönhetően gyorsabban érhetik el gyönyörű kinézetüket és maximális méretüket.

Permetezés

Ne maradjon ki a permetezés sem, hiszen nagyban hozzájárul az egészséges kert kialakításához. A csapadékos időszak ugyanis hozzájárul a gombás fertőzések terjedéséhez.

Teljeskörű lakásfelújítás