Te is alig vártad már, hogy véget érjen ez a szürke tél? Mindamellett, hogy elkezdhetjük szervezni a tavaszi programokat a lakásfelújításra is nagyobb hangsúlyt fektethetünk. Számos tevékenység a hidegben nem vagy csak nehezen végezhető el, a jó idő beálltával viszont érdemes neki állnunk.

Lakásfelújítás és csinosítása mindig egy jó döntés, hiszen otthon töltött időnket szeretnénk minél meghittebb és nyugodtabb körülmények között tölteni. A tavasz segíthet nekünk ihletet nyerni a felújításhoz. Mi a következő tevékenységek elkezdését javasoljuk az új évszak beköszöntével.

#1: Hőszigetelés

A homlokzati hőszigetelés a rezsiárak emelkedésével különösen központi elemmé vált. Segítségével rendkívül jól tudjuk a meleget bent, a hideget pedig kint tartani. Na és persze fordítva is, így nyáron is nagyon fogunk neki örülni. A homlokzati hőszigetelést viszont csak bizonyos hőmérsékleti keretek között lehet elvégezni, így télen mindenképp le kell állnunk vele. Tavasszal azonban ismét neki kezdhetünk a felújításnak, aminek számláink nagyon fognak örülni pár hónap múlva.

#2: Nyílászáró cserék

A nyílásszárók cseréje szinten az energiaspóroláshoz köthető, hiszen egy új ablak vagy ajtó hőszigetelése jelentősen segít minket az ideális hőmérséklet fenntartásában.

Télen a nyílászárók cseréje igen kellemetlen, hiszen a -10 fok esetén a hideg akadálytalanul tud behatolni otthonunkba.

A hasznos funkciója mellett például egy új beltéri ajtó teljesen új színt vihet az otthonukba, így esztétikai erejét se becsüljük alá.

#3: Festés

A beltéri festésre is egy tökéletes időpont a tavasz, hiszen a beltéri festékek sokkal gyorsabban száradnak, akkor, ha már melegebb van. A beltéri festékek kiválasztása esetén ügyeljünk a minőségre, hiszen fehér és fehér falfesték között óriási különbség van. A jobb minőségű termékkel sokkal könnyebben fogunk tudni dolgozni és kevesebb réteg is elég lehet egy helység kifestéséhez.