Épület bontásra kerül a sor? Számos esetben szükség lehet erre. Azonban fontos, hogy megfelljünk jogszabályi kötelezettségeinknek és mindemellett olyan szakemberek bontsák el az épületet, akik szakszerű és pontos munkavégzést tudnak számunkra biztosítani. Cikkünkben megismerheted, hogy mire érdemes figyelni, ha épület bontásra kerül a sor.

Lehet ház vagy bármilyen más épület bontásáról szó két dologra mindig nagyon oda kell figyelni: jogszerű legyen az eljárás, valamint biztonságos.

Hogyan zajlik egy épület bontása?

Az épületeknek a bontása különböző formában történhet. A legelterjedtebb a gépi, munkagépekkel történő bontás. Ez a fajta munka a leggyorsabb és a leghatékonyabb. Természetesen számos esetben szükségünk lesz emberi erőforrásra, illetve vannak olyan területek, amelyeknek bontását nem lehet elvégezni kizárólag gépekkel.

Az épület bontás fontos része a sitt elszállítás, valamint a takarítás. Minden esetben olyan szakembert keressünk, aki teljeskörű ajánlatot tud számunkra biztosítani.

Mennyi ideig tart egy épület bontása?

Egy épület bontásának ideje számos tényezőtől függ. Az ingatlan mérete, elhelyezkedése, megközelíthetősége is nagyban befolyásolja a gyorsaságot. Egy jó szervezés mellett egy átlagos ingatlant 1 hét alatt sikerülhet lebontani, elszállítani a sittet és takarítani.

épület bontás

Engedélyköteles az épületbontás?

Az épületek bontása általában külön engedély vagy legalább bejelentés köteles. A pontos feltételekről érdemes ezen a linken tájékozódni.

Építenék és nem csak bontanék. Kit bízzak meg?

A bontás után az építkezés jön általában, ehhez pedig a legjobb, ha egy generálkivitelezőt bízunk meg. Teljes körű szolgáltatást tudnak nyújtani számunkra, ráadásul a teljes kommunikációt is elvégzik a különböző szakemberekkel.

A legkönnyebb út az épület bontásban tehát egy generálkivitelezőnek a megbízása!