Purhab? Ha még soha nem hallottál róla, de éppen lakásfelújításba kezdesz, akkor biztosan fogsz vele találkozni. Sokan hívják a felújtás WD40-jének, mert rengeteg hasznos felhasználási területe van a purhabnak. Cikkünkből jobban megismerheted ezt az eszközt.

A purhab egy fantasztikus találmány, amivel mindenképp érdemes megismerkednek a felújtás megkezdése előtt. Különleges összetevőinek köszönhetően a levegő nedvességének köszönhetően megduzzad és megszárad. Ezt követően pedig az anyag vágható, csiszolható vagy akár festhető is és a legtöbb környezeti hatásnak rendkívül jól ellenáll. Mi más kellhet még egy hatékony teljes körű lakásfelújtáshoz?

Mire tudjuk használni a purhabot?

A purhabot legtöbbször szigetelésre használjuk, rések és üregek kitöltésére az egyik legjobb választás.

Mire kell figyelni mielőtt elkezdenénk használni a purhabot?

Nagyon fontos, hogy a felületet tisztítsuk meg, ahol szeretnénk használni a purhabot, mert máskülönben nem fog megfelelően működni. Ezen kívül pedig érdemes a felületet gyengéden benedvesíteni, mert így gyorsabban és hatékonyabban fog megkötni a purhab.

 

mire jó a purhab

Mennyi idő alatt köt meg a purhab?

A purhab 1-2 óra alatt köt meg, ha ennél hamarabb kezdjük el használni a felületet károsodhat az anyag.

A leggyakoribb felhasználási területei a purhabnak

Lapostető szigetelés: Gondoltad volna, hogy kiváló megoldás a lapostető vagy födém szigetelésére a purhab? Bizony! Ez az olcsó és minőségi megoldás teljesen jó döntés lehet.

Ajtó-ablak hézagok kitöltése: A keret és a falak között biztosan lesz rés az új ablakok beszerelésénél. Ezt semmiképp ne hagyjuk úgy, hiszen a szigetelésen jelentősen rontana. A purhab viszont ezt a problémát is megoldja neked!

Teljes körű házfelújtás