Azonban hajlamos sérülésekre. A javítását és a cseréjét mindenképp szakember segítségével érdemes elvégezni. Fel kell tudni mérni a hibát és a minőségi javításhoz eszközök és szaktudás szükséges.

A Home Cartel generálkivitelező csapata számos gipszkarton javításához vonult már ki és elmondhatjuk, minden javításhoz szakszerű eszközök és tudás kellett. A gipszkarton cseréjére számos kinézeti probléma hívja a fel a figyelmet. Összeszedtünk 5 okot, hogy mire érdemes figyelni.

gipszkarton javítás és csere
Plasterboard ceiling on an installed profile frame. Apartment or office renovation. A cheap and quick way to make a partition or ceiling in a room or warehouse.

#1: Lyukak

Ajtóval együtt rontottál be a szobába? Bizony ezt a gipszkarton bánhatta. Azonban egyszerűbb dologtól is keletkezhet egy lyuk: például egy kép felakasztása. A szerencse, hogy ezeket könnyű javítani. A kisebb lyukakat egyszerű kezelni, a nagyobbakkal azonban óvatosan kell bánni, mert a teljes szerkezetet veszélybe sodorhatja.

#2: Repedések

Repedések akkor keletkeznek a gipszkartonon, ha a réseket ablak vagy ajtó sarka fölé helyezik. Ilyenkor ez egy gyenge ponttá válik és repedés keletkezhet. Ezeket a repedéseket fugakeverékkel és repedésbevonattal lehet javítani, bár sokszor a legjobb megoldás a csere. Ez megoldja a jövőbeli esetleges további repedéseket. Fontos, hogy bármilyen repedést tapasztalunk, ne húzzuk az időt, hogy felkeressünk egy szakembert, mert komolyabb szerkezeti problémára is utalhat.

#2: Szilánkok

Az élek és illesztések mentén megjelenő szilánkosodás vízzel történő érintkezést jelenthet. Az ilyen probléma esetén minden esetben a szakember dönti el szükséges van-e cserére.

#3: Kipattant szögek és csavarok

Ez akkor fordulhat elő, ha nem megfelelően kerül rögzítésre a gipszkarton. Ezek szerencsére viszonylag könnyen pótolhatóak, fugamasszával, csiszolással és némi festékkel

#4: Vízkár

Vízkár esetén minden esetben cserére kell számítani. Ha a gipszkarton korlátozottan lett nedves, akkor érdemes szárítani és újra lefesteni. Ha azonban kiterjedt a kár, mindenképp cserélni szükséges. Ne felejtsük el azonosítani a víz szivárgásának a helyét. Az első jelek az elszíneződés, ha pedig későn vesszük észre a penész omlás is elkezdődik.

Ha segítségre lenne szükséges keresd a Home Cartel generálkivitelezőt!