Kétféleképpen lehet egy régebbi otthont felújítani: lehet egy természetvédő megközelítést és egy tisztán történelmi felújítást, vagy választhat a régi és az új ötvözésével, amit általában többnek találunk.

Régi festékrétegek, egyenetlen padlók, rossz világítás, olyan elrendezések, amelyek nem működnek a modern családok számára – a régebbi otthonok sok problémát okozhatnak. De általában vannak olyan elbűvölő elemek, amelyeket érdemes megőrizni, mint például az egyedi koronaléc, kandallókörnyezet, zsebajtók és egyéb maradványok egy letűnt korszakból, amikor az ilyen asztalos drágakövek gyakoribbak voltak.

Íme négy szabály egy régi ház felújítására, hogy megőrizze a varázslatos darabok legjavát, miközben felfrissíti otthonát a 21. századi élethez.

 

1. szabály – Fontos tudni, hogy mi menthető meg

Minden régi otthonnak, függetlenül attól, hogy milyen állapotban van, van néhány megváltó tulajdonsága. Lehet, hogy ez csak egy sor régi ablak furcsa, vizes üveggel, vagy talán égig érő mennyezet. A kulcs a a jó felújítás az, ha eldöntöd, mit szeretsz – és utána nem kell félni a többitől.

Csak Ön tudja, mely szerkezeti elemeket szeretné megtartani, de sok háztulajdonosnak van szüksége segítségre az elengedésben. Íme egy példa, amellyel találkoztunk: néhány háztulajdonos nagyon szeretné feltárni és helyreállítani otthona eredeti padlóját. Néha széles deszkákat vagy bonyolult mozaikpadlókat találnak, és érdemes ezek helyreállítására fordítani az erőforrásokat.

Sajnos ez nem mindig van így. Ha az eredeti padlók javíthatatlanul megsérültek, egyetlen választásunk a csere. Ez nehéz lehet azoknak a lakástulajdonosoknak, akik nem számoltak új padlóval. A ház jellemzőinek megértése az eszközök és kötelezettségek tekintetében segíthet a lakástulajdonosnak abban, hogy tiszta fejjel hozza meg ezeket a döntéseket.

2. szabály – Modernizáljon ott, ahol a legtöbbet számít

Még ha azt tervezi is, hogy ragaszkodik otthona eredeti jellemzőihez, két helyen érdemes teljes körű felújítást végezni:

A konyha
A fürdőszobák

A kényelem és praktikum érdekében mindkét terület korszerűsítést igényel. Ritkán találni olyan régi konyhát, amely a 21. századi élethez van berendezve, és hasonló a fürdőszobákhoz. Az életmód (és a készülékek) túl sokat változott az elmúlt néhány évtizedben – olyannyira, hogy még egy 25 éves ház is rosszul érezheti magát.

Generálkivitelező Budapest

3. szabály – Alkalmanként maradjunk az eredetinél

Azoknál a projekteknél, amelyek egy régi otthon teljes felújítását teszik szükségessé, jó, ha megtartunk néhány eredeti építői koncepciót. Még akkor is, ha az egész hely ki van zúzva, vannak módok arra, hogy az új tér felidézze a régit. A végén boldog leszel, hogy megtetted; A végeredmény egy olyan otthon lesz, amely kívül-belül integráltnak és egységesnek érzi magát.

Vegyük például a régi zsebajtókat: tervezési szempontból finom faszálak egyesítő szakaszát alkotják a fal mentén. Még akkor is, ha az új dizájn miatt el kell távolítani őket, újrateremtheti ezt a történelmi, fás hangulatot a könyvhöz illő szekrények elegáns készletével nappalijában vagy konyhájában. Szimmetrikus, keret nélküli előlapjuk a régi zsebajtók kiterjedését utánozza. Egy jó asztalos csodálatos dolgokra képes olyan új konstrukcióval, amely ötvözi kedvenc meglévő funkcióit vagy helyettesíti azokat.

4. szabály – Nem kell félni a „fura” dizájntól

 

Hacsak nem egy bejegyzett történelmi nevezetességben él, a régi háza nem okozhat olyan érzést, mint egy múzeum csapdájában. A nagy léptékek és a formális részletek a földre hozhatók olyan funky darabokkal, amelyek tükrözik valódi stílusát. Ez a fajta könnyelműség és személyiség az, amitől a végtermék igazán énekes lesz.

A Home Cartel Kft. teljes körű házfelújítások során segít megtalálni azt a design-t, amire otthonának szüksége van!