Ha egy lakóházat nézünk megvásárlási céllal egyből azt próbáljuk elképzelni mennyire lehet ez az otthonunk. Az első dolog amit ilyenkor meglátnak a ház homlokzata. Egy jól karbantartott, felújított homlokzat sokkal jobb első benyomást kelt és máris sokkal jobban eltudják képzelni, mint új otthonuk. Fontos, hogy ez igaz akkor is, ha vállalkozásról van szó. Összeszedtünk 3 indokot, hogy miért érdemes vállalkozásunk épületének homlokzatát is megszépíteni.

1, A homlokzatfelújítás javíthatja az energiahatékonyságot

Akár hiszed, akár nem, a homlokzatfelújítás, homlokzatfestés valóban segíthet vállalkozásod rezsiszámláit alacsonyan tartani. A falak apró lyukakat tartalmaznak, amelyek kívülről levegőt engednek be, így például nyáron a légkondicionálóval való hűtés több energiát vehet igénybe. A homlokzatfelújítás lényegében egy további réteget ad a falnak, amely kint tartja a nem kívánt hideg vagy meleg levegőt és a belső tereket segíti optimális hőmérsékleten tartani.

2, Kevés karbantartás igényel

Egy saját vállalkozás mellett szinte biztos, hogy az életed kétségtelenül mozgalmas. A homlokzat folyamatos karbantartása valószínűleg nincs a prioritási listád élén. Azonban egy régi homlokzat számos problémát idézhet elő, például szivárgás vagy törés. Ráadásul a felújítás során lehetőség van olyan anyagokkal is dolgozni, amelyek később minimális karbantartást igényelnek.

homlokzatfelújítás érvek

3, Csökkenő párartalom = kevesebb penész

A magas páratartalom számos problémát okozhat a belső terekben. A régi homlokzat megújításával ez a probléma is jelentősen csökkenhet.

A felújításhoz válasszunk generálkivitelezőt

A felújítás gördülékeny menete egy vállalkozónak kiemelten fontos. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon olyan generálkivitelezőt érdemes választani, akik megfelelő tapasztalattal és szakemberekkel rendelkezik.