Új otthonodnak felújítása vagy építése hatalmas befektetés, jelentős tervezést és előkészítést igényel. A Home Cartel Kft. blogjában most három tanácsot szedtünk össze, amit feltétlen javaslunk elkerülni évtizedes tapasztalatunk alapján. Ha fővállalkozó felvételét fontolgatja, íme 3 dolog, amit ne tegyél, mielőtt kiválasztod a céget.

 

1. Ne a legalacsonyabb ár alapján válass

Amikor egy vállalkozó jelentősen alullicitálja más ajánlatát, jelenjen meg előttünk egy nagy piros STOP tábla. A törvényes, megbízható vállalkozónak felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, rendelkeznie kell vállalkozói engedéllyel, adót kell fizetnie, stb. Előfordulhat, hogy az a vállalkozó, aki jelentősen alullicitálja a többieket, nem számol eleget ezeknek a költségeknek a fedezésére, ami azt jelenti, hogy 1 ) nem biztos, hogy rendelkeznek biztosítással stb., vagy 2) a munka felénél megemelhetik az árat, ami sokkal többe kerül, mint az eredeti árajánlat.

Generálkivitelező Budapest

 

2. Ne fizess előre

Bár a végösszegből minden bizonnyal számíthatunk előleg kérésre, de ne adjuk meg a vállalkozónak a teljes összeget előre. A törvényes vállalkozók beszállítói számlákkal és hitelekkel rendelkeznek, amelyeket anyagok vásárlására használnak fel. Ha a vállalkozó a teljes összeget előre kéri, fontold meg egy másik vállalkozó igénybevételét. Célszerű azonban egy fizetési ütemezést felállítani, hogy a vállalkozó a projekt előrehaladtával megkaphassa a fizetést. Ez mindkét fél számára kiszámíthatóságot biztosít.

így legyen biztonságos egy szerződés a generálkivitelezővel

 

Ne béreljen szerződés nélkül

Ügyeljen arra, hogy kapj költségbontást és aláírt szerződést, amikor felveszi a vállalkozót. Ha a potenciális vállalkozó megtagadja, vagy ragaszkodik a szóbeli megállapodáshoz, alkalmazz mástt. Ez az egyetlen módja annak, hogy az üzletet egy vállalkozóval végezzék.

Lakásfelújítás Budapest