Az ingatlan vásárlás az emberek élete egy igen nagy esemény, sokszor jelentős hitelt, de biztosan nagy összeget fektetünk abba, hogy álmaink otthonát megvegyük. Azonban, ha figyelmetlenek vagyunk a nagy örömöt gyorsan elronthatják jelentős kellemetlenségek.

három előny az ingatlan állapotfelmérés mellett

Az ingatlan állapotfelmérésre sokan nem gondolkodnak, pedig éppúgy fontos, mint például egy autó átvizsgálása vásárlás előtt. Ne sajnáljuk rá az időt, pénzt és energiát, mert rengeteg kellemetlenségtől szabadulhatunk meg már előre. Íme három dolog, amiért nem érdemes kihagyni.

Mennyezeti lámpák

1, Elkerüljük a zsákbamacskát

Az ingatlan állapotfelméréssel elkerülhetjük a zsákbamacskát. Amit egy laikus nem vesz észre, a szakemberek észre fogják. Valószínűleg nem szeretnénk egyből sok százezres extra költséggel indítani a megvásárlás után. Fa bútor

2, A legdrágább hibák is kiderülnek

Vannak olyan elemek, amik a lakásfelújítás során kisebb tételnek számítanak. Azonban például egy elektromos hálózat vagy fűtési rendszer felújítása óriási költségeket jelenhet már a beköltözés után. Erre sokkal jobb vásárlás előtt rájönni és ez által eldönteni, valóban szeretnénk-e az ingatlant megvásárolni.

3, Az új házakat is gyorsan megismerhetjük jobban

Az új házak esetén sokaknak az első benyomása: hát teljesen új, nem lehet itt semmi gond. Ebben azonban egyáltalán ne legyünk biztosak. Rengeteg esetben vannak olyan hibák, amelyeket a kivitelezőnek nem abban a minőségben kellett volna elkészíteni. Ez azonban ismét egy olyan elem, amit csak szakember vesz észre.

Az ingatlan állapotfelmérés egyszeri költségével tehát gyorsan megtudhatjuk, hogy az ingatlan valóban olyan állapotban van-e, mint az mi elképzeljük. Ennek megfelelően lehet például sokkal jobb feltételekkel alkudozni is.

INGATLAN ÁLLAPOTFELMÉRÉS