Homlokzatfestés során a festéket az épületek külső felületére hengerrel és gépi fújással végezzük el. A felület lehet kőpor, vakolat, szendvicspanel, faszerkezet, lemezburkolat.

A beállványozott felületen, vagy elektromos ollós emelő segítségével, elő kell készíteni a felület mint a beltéri festésnél. A festéket szükséges az alapján megválasztani, mennyire van igénybe véve a külső hatásoknak az adott felület. Ezek elvégzése előtt kérje szakember tanácsadását.

Egy épület funkcionalitása nagyban meghatározza annak esztétikai kinézetét. Az épület megjelenésével óriási hatást képes gyakorolni az emberre és képes befolyásolni hangulatunkat akár pozitív akár negatív irányban.

A homlokzatfestés célja a falfelület díszítése és egyben védelme. A homlokzatfestés minden esetben segít megőrizni az épület állagát és képes növeli annak értékét. Éppen ezért fontos hogy a kivitelezés során megfelelő anyagot és megfelelő technológiát válasszunk. Csak így biztosítható az állagmegőrzés! Műemlékvédelmi épületek esetében pedig fokozott körültekintéssel kell eljárni!

A szennyezett levegőjű városok esetében a homlokzatfestésnek kiemelten fontos szerep jut! A fűtés és a járművek által kibocsátott savas szennyeződések ugyanis képesek gyorsan elpusztítani a vakolatban lévő mészkristályokat, amely következtében az porladni, málani kezd. A falak nedvesedése is komoly problémát jelent. A megfelelő vakolat alkalmazásával nemcsak a falazat szellőzése de a káros anyagok által okozott folyamatok is orvosolhatóvá válnak.

A piacon kapható legtöbb homlokzati színező nyers betonra vagy hagyományos vakolatalapra éppúgy felvihető önálló felületképzőként.
De alkalmasak ezek az anyagok régi és új épületek külső és belső falazatainak díszítésére illetve hőszigetelő rendszerek színezésére is.

Ha profi csapatra szeretné bízni a homlokzatfestést, akkor ne keressen tovább!