Egy sima vakolattal való munka rengeteg kosszal, törmelékkel jár, míg a gipszkartonról ez nem mondható el. További előnyei közé sorolhatjuk, hogy sokkal rövidebb idő alatt, lényegesen gyorsabb tempóban festhető át, könnyen tapétázható, és ez mind azért van, mert gyorsabban szárad. A gipszkarton szerelés koránt sem tart annyi ideig, mint a vakolat felhordása.

A gipszkartonos munka házilag is kivitelezhető, de a végeredmény és a tartósság tekintetében célszerűbb szakemberekre bízni. Számtalan olyan mozzanata van a gipszkartonos munkának, amely gondos odafigyelést, precíz kivitelezést és nagy szakértelmet kíván. Az egyik ilyen sarkalatos pont, hogy a falhoz rögzítés során tökéletes pontossággal kell vágni a lapokat. Ehhez célszerű állványt, vagy munkaasztalt használni.

A gipszkarton lapok széle gyárilag ferdére vágott, ezáltal a felszerelést követően megfelelő szélességű fuga keletkezik, amelyben megáll a hézagkitöltő anyag. Ahol ezek illeszkednek, pontosan kell vágni a széleket, különben esztétikailag és technikailag is rossz lesz a végeredmény.

A fugák megfelelő kezelése sem elkerülhető gipszkarton szerelés során, de sokan elfelejtik a repedésáthidaló szalag használatát.

Válaszfalban, vagy álmennyezetben gondolkodik?

A gipszkarton válaszfalak rendkívül népszerűek, hiszen ezzel a megoldással nem kevés összegeket spórolhat meg, mivel árban töredéke a téglából készült válaszfalakhoz képest. A gipszkarton válaszfal szerelés során is ugyanolyan körültekintően kell eljárni, mint az oldalfalak, vagy a mennyezet esetében, ráadásul itt még jobban ügyelni kell arra, hogy az elemek biztonságosan álljanak.

A gipszkarton álmennyezet szerelésnél ez még fokozottabban igaz, hiszen ezek a lapok jellemzően 10 kg feletti súllyal rendelkeznek négyzetméterenként. Egy nem megfelelően rögzített gipszkarton könnyedén leeshet, ami nagyon komoly veszélyforrást jelent.

A gipszkarton szerelés árak rendkívül széles palettán mozognak. Elsősorban burkolni kívánt felület méreteitől, a lapok vastagságától és minőségétől, illetve a munkaidő hosszától függenek. Az viszont tény, hogyha profikra bízza a munkát, garantáltan nem lesz csalódott a végeredménnyel.

Bízza ránk a kivitelezést, mert csapatunk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik gipszkarton szerelés terén. Vegye fel a kapcsolatot most és kérjen díjmentesen árajánlatot!

A gipszkarton szerelés árat befolyásoló leggyakoribb tényezők

  • a helyiség mérete (belmagasság és gipszkarton fal hossza)
  • a felhasznált alapanyagok minősége
  • álmennyezet kialakítása
  • elektromos vezetékek kapcsolók elhelyezése
  • hőszigetelésnek, hangszigetelésnek vagy megfelelő tűzbiztonsági kritériumnak való megfelelés
  • amennyiben a gipszkartonfalba nyílászárót (ajtót, ablakot) kívánunk elhelyezni
  • ha nem beltérre, hanem kültérre szánjuk a gipszkartont (ebben az esetben kulcsfontosságú a megfelelő alapanyag és kiképzés megválasztása)
  • magasabb hőmérsékletnek vagy páratartalomnak kitétel esetén

Gipszkarton álmennyezet és válaszfal kialakítás