Mi az a tisztasági festés?

Tisztasági festésről akkor beszélünk, amikor kevésbé szennyezett egy falfelület, és egy vagy maximum két réteg festést igényel, minimális falhibák javításával. (pl. 1-1 kép vagy bútorelem festést követően máshova kerül, és be kell glettelni azok helyeit).

A tisztasági festés gyakorisága több dologtól is függ (pl. albérlet esetén), de általánosságban elmondható, hogy 1-2 évente szokták igénybe venni és általában egy-két rétegben elegendő a festés. A tisztasági festés télen is kivitelezhető, de érdemesebb száraz időben végezni, a kevésbé párás időben gyorsabban száradnak a falak. Legtöbbször fehér falfelületeknél szokták kérni a tisztasági festést, de színes felületeknél is hasonlóan alkalmazzuk. Itt azonban ügyelni kell arra, hogy ne térjen el a választott festék, hanem a régihez hasonló árnyalatú falszínt válasszunk.

A környezetünk tisztaságáért folyamatosan tennünk kell. Elengedhetetlen gondoskodnunk a falak megfelelő állapotáról, ezért kell nagy hangsúlyt fektetnünk a tisztasági festésekre.

Mikor van szükség tisztasági festésre?

Dohányzás, fűtőtestek, vagy akár a penész által okozott elszíneződések is indokolhatják a műveletet. Ezen kívül háziállataink sem kímélik a falakat, könnyen megkárosíthatják a felületet, legyen az akár egy karcolás, vagy felszíni szennyeződés. Fontos szerepe van a tisztasági festéseknek például egy használt ingatlan birtokba vételekor, mivel a legtöbb esetben ez az első művelet, mielőtt bebútoroznánk, legyen szó akár saját lakásról, vagy bérleményről. Kisgyermekes családoknak javasolt évente felfrissíteni a falakat.

Miért jobb, ha szakemberrel végeztetjük a tisztasági festést?

A tisztasági festés házilag is kivitelezhető, de ha szeretnénk időt spórolni akkor érdemesebb szakértő kezekre bízni, akik igyekeznek rövid határidőn belül, rendkívül kedvező árakon és gyorsan, precízen elvégezni a munkát. Ez annak is köszönhető, hogy a tisztasági festések többnyire nem igényelnek előzetes, bonyolult munkálatokat: nincs szükség vakolásra, felület kiegyenlítésre. Előfordulhatnak apróbb javítások a tökéletes végeredmény érdekében, de általában egy, vagy két réteg minőségi festék szakszerű felkenése elegendő. Önállóan azért sem érdemes elvégezni a munkát, mert a megfelelő eszközök hiányában nem lesz tökéletes a munka.

Hogyan segíthet a tisztasági festés a penész eltávolításában?

Kizárólag olyan hatóanyagot tartalmazó festékek képesek véglegesen eltávolítani, amelyek kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve. A penész mélyen beivódik a falak belső rétegeibe, ezért kizárólag tartósan oldó, minden spórát megsemmisítő penészölő, hővédő termékek jöhetnek szóba, amelyek többnyire apró kerámia gömböket, és speciális párafelszívó kötőanyagot tartalmaznak.

Mit lehet tudni a tisztasági festés áráról?

Itt konkrét költségekbe azért nem bocsátkoznánk, mert számos összetevője van a dolognak. Számít például a felhasznált alapanyagoktól (minőség és mennyiség), valamint a festeni kívánt helyiség(ek) nagyságától. Függ még természetesen attól is, hogy nekünk kell-e ki illetve visszapakolni az adott berendezési tárgyakat a helyiségbe vagy sem, vagy csak az üres szobában kell a festést elvégezni. Amennyiben megkeres minket elérhetőségeink bármelyikén, a feladat függvényében egy hozzávetőleges árat már tudunk is mondani.

Ha fontos önnek a precizitás és a minőség, keressen minket bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!