A felületet portalanítjuk, a repedéseket rugalmas festékkel (folyékony fólia) tömítjük, a nagyobb foltok, kitörések javítását betonkontact ragasztóval javítjuk, ezt követően mélyalapozzuk egy speciális alapozóval, majd 2 rétegben festjük.

A beton felületén mindenképp érdemes elvégezni a betonfestést, mert sokkal szebbé válik tőle a felszín, illetve védelmet kap a külső behatásokkal szemben. Természetesen ez kizárólag akkor fog megvalósulni, ha a munkafolyamatokat szakszerűen végzik el, minőségi alapanyagokat használva. Idővel rengeteg hátrány származik majd abból, ha a beton nem kerül leburkolásra, hiszen fokozatosan egyre szürkébb és csúnyább lesz.

A betonfestékek megakadályozzák, hogy a víz és szél által károk keletkezzenek, mivel eltömítik a beton pórusait és a folyadék ezáltal nem képes bejutni, így nem tudja roncsolni a szerkezetet. Lehetőség van akár olyan festékeket vagy betonlakkokat is alkalmazni, amelyek rövid időn belül száradó és szilárduló rétegeket képeznek, valamint ellenállóak bizonyos anyagokkal, például benzinnel, olajjal, sőt még a sóval szemben is. A beton szürkesége javítható még kőlazúrral, ami szintén képez védőbevonatot, de még be is színezhető, mivel ez egy színtelen betonfesték.

Mindenképp érdemes élnie a lehetőséggel, ha igényesebbé szeretné tenni környezetét, és kellő védelmet akar biztosítani a burkolatoknak. Legyen szó akár betonjárdáról vagy garázsfeljáróról, esetleg garázspadlóról, a betonfestés által garantáltan harmonikusabbá válik otthona!